De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

Stichting Yoshi Kai

Judo

Judo is een leuke en leerzame sport is om te doen. Of je nu lekker recreatief een keer per week wil judoën, maar ook wanneer je graag aan wedstrijdjes zou willen deelnemen biedt de sport een ideale uitkomst. Judo heeft, naast dat het gewoon leuk is om te doen, het de afgelopen jaren zeker ook bewezen positieve invloed op verschillende andere belangrijke zaken.

Zelfvertrouwen
Door te stoeien en voor elkaar te zorgen raak je vertrouwd met het eigen lichaam, elkaar en verdwijnt onzekerheid als sneeuw voor de zon. Niet voor niets raden artsen en pedagogen judo aan als beste sport voor u en uw kind.

Valbreken
Wanneer je leert je val te breken leer je een les voor het leven ! Zo maak je minder kans een been of arm te breken tijdens een val in het dagelijks leven of tijdens een andere sport; voetbal, skiën of fietsen.

Lichamelijke ontwikkeling
Aangezien het judo geen eenzijdige bewegingspatronen kent en alle ledematen gebruikt worden tijdens het stoeispel,  is het een ideale sport om de motoriek te trainen.

Normen en waarden
Bij de judosport spelen normen en waarden een belangrijke rol. Deze worden overgebracht door goede structuur en een strakke begeleiding. Dus zeker drukke kinderen vinden hier vaak voldoening.

Bij Yoshi Kai besteden we dan ook uitgebreid aandacht aan deze zaken en zien we dan ook dat judo verbroedert !

Jiu-jitsu

Jiu-jitsu is een sport voor jong en oud en betekent ‘ zachte kunst’. Het is een japanse budovorm waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen.  In het jiu-jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen diverse gewapende en ongewapende aanvallen, maar ook verschillende aanvalstechnieken als stoten, schoppen, klemmen, verwurgingen en drukpunten.

Jiu-Jitsu kan worden beoefend als zenkunst en krijgskunst. In onze volwassen lessen keren deze facetten wekelijks op een gedegen wijze terug.

Kennismakingsaanbod van Stichting Yoshi Kai

Let op: Deze aanbieder biedt op dit moment geen kennismakingsactiviteiten aan.