De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

JOGG

Sportcarrousel

 

Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst

Stel je eens voor dat iedereen in 2040 lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo'n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen? En daar sluit onze gemeente zich graag bij aan.

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. Het is vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken. Daar moeten we iets aan doen. Met iedereen die het verschil wil maken werkt JOGG aan een gezonde omgeving. Werk je in de zorg of in een sportkantine, sta je voor de klas, ben je een supermarkteigenaar of doe je iets anders in een omgeving waar veel kinderen komen, doe dan met ons mee!

Op de fiets naar school,

Fruit eten en water drinken,

Gezonde producten in de winkel,

Lekker buitenspelen en uitgerust wakker worden.

Doe mee en maak gezond gewoon!

 

Gezond én lekker trakteren

Als je school goed aan de slag is met het eten van groente en fruit in de pauze, dan wil je mogelijk ook meer aandacht besteden aan gezonde traktaties op school. Stimuleer de leerlingen gezond te trakteren. Hierbij alvast wat leuke en gezonde tips.

 

Downloads

Instructie Minions HWA traktatie

Minion Bananen JOGG traktatie

Turtle appel JOGG traktatie

 

Week van de Gezonde Jeugd

Op maandag 7 juni start de 'Week van de gezonde jeugd'. Tijdens deze themaweek besteden we extra aandacht aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht onder kinderen.

Onderstaand is het draaiboek terug te vinden. Graag willen we de scholen en de opvang vragen om dit boek te gebruiken en om deze door te sturen naar ouders en/of verzorgers. De kids kunnen namelijk ook thuis aan de slag met allerlei tips en activiteiten. Iedere dag staat er een ander gezondheidsthema centraal. Zo hebben we op maandag de water challenge, op dinsdag staat groente en fruit centraal, op woensdag is het buitenspeeldag, donderdag een lekkere en gezonde lunch en vrijdag lekker bewegen tijdens het thema sport en spel.

Doe mee en ga voor gezond!

Downloads

DRAAIBOEK WEEK VAN DE GEZONDE JEUGD 2021

 

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over de JOGG Campagnes? Neem contact op met Hoeksche Waard Actief via charissa@hoekschewaardactief.nl