De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

VITALE VERENIGING

LEDENWERVING

In een groot aantal sporten staat het ledental bij de clubs onder druk. Nieuwe leden werven en bestaande leden behouden is daarom belangrijk en lang niet altijd een makkelijke opgave. Hoe zorg je ervoor dat je inspanningen succesvol zijn? De meest voor de hand liggende manier om te zorgen dat je ledental op peil blijft, is te zorgen dat er niemand weggaat. Met andere woorden, voordat je inzet op ledenwerving is het belangrijk dat je de juiste zorg en aandacht besteed aan je bestaande leden. Want net als in de sales geldt: het kost veel meer inspanningen om een nieuwe klant te krijgen dan een bestaande te behouden. In dit onderdeel staat Ledenwerving en behoud centraal. Er is een online training die je kunt doorlopen. Er is een forum waar praktische tips kunnen worden uitgewisseld en er staan diverse nuttige links naar verschillende sites en documenten.

Veel plezier en succes met het werven van nieuwe leden. Voor vragen zijn onze verenigingsondersteuners natuurlijk altijd bereikbaar.

 

 Ledenwerving

Nieuwe leden vinden en bestaande leden behouden is niet voor iedere sportvereniging eenvoudig. Sportverenigingen krijgen steeds meer concurrentie van 'ongeorganiseerd' sporten. De vanzelfsprekendheid dat sportverenigingen een stabiel of groeiend aantal leden hebben is verleden tijd. De kritische consument die een lid van een sportvereniging óók is, zoekt een vereniging die past bij zijn of haar wensen en behoeften. Hoe beter je in staat bent om invulling te geven aan deze behoeften, hoe groter de kans dat nieuwe leden zich verbinden en bestaande leden bij de club blijven.

Na deze online training is jouw vereniging in staat om gericht doelgroepen te benaderen en deze te interesseren voor jouw vereniging. Verder ken je de handvatten die je kunt inzetten voor het behoud van leden. Veel succes!

 

 


FINANCIËN

Kijk hier voor tips en interessante links die jouw vereniging kunnen helpen bij een verantwoord en gezond financieel beleid.

Zoom meeting 'Financieel gezond blijven in crisistijd' van dinsdag 1 december 2020.


Interessante links

 

CLUBBASE (NOC*NSF)

In een groot aantal sporten staat het ledental bij de clubs onder druk. Nieuwe leden werven en bestaande leden behouden is daarom belangrijk en lang niet altijd een makkelijke opgave. Hoe zorg je ervoor dat je inspanningen succesvol zijn?

 


Een toekomstbestendige sportvereniging

De moderne autonome sporter voelt zich niet aangetrokken tot de klassieke sportvereniging. Een toekomstbestendige sportvereniging moet aan enkele voorwaarden voldoen, om vanuit het verenigingsleven tegemoet te komen aan gezondheid en autonomie.

 


Behoefteonderzoek A-, B- en C-jeugd (KNHB)

Bij de KNHB hebben we als doelstelling om een leven lang hockey aan te bieden. Bij leden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar zien we echter een grote uitstroom. Vanaf 12 jaar haken er al meer kinderen af dan dat er bij komen, en de grootste piek van afhakende jeugd ligt bij 18 jaar. Waar ligt dit aan? En wat maakt dat kinderen wél blijven hockeyen? Om hier meer inzicht in te krijgen, hielden we een onderzoek onder de A-, B- en C-jeugd. De resultaten uit dit onderzoek onder jongeren staan op deze pagina.

 


Hoe vergroot je het bereik op de social media kanalen van jouw sportclub?

Als sportvereniging wil je natuurlijk jouw leden bereiken, maar misschien ook wel jouw fans. Hoe profiteer je nou van het maximale bereik? Bekijk deze video met social media expert Tessa Wagensveld en kom erachter waarom zichtbaarheid op social media zo belangrijk is en wat je kan doen om het bereik van jouw vereniging te vergroten.

 


Overzichtsartikel: jongeren binden en behouden bij sport

Bijna elke vereniging worstelt hiermee. Jongeren hebben het te druk met hun opleiding, de trainingen zijn niet naar wens of hebben simpelweg geen interesse meer in de sport. In dit artikel proberen wij wat handige berichten te bundelen die kunnen helpen bij dit probleem. Allesoversport.nl heeft een duidelijk overzichtsartikel geplaats. Hierin staat informatie over de uitval of juist behoud van jongeren bij verenigingen. Tools, cijfers, filmpjes en praktijkvoorbeelden staan hier gebundeld.


Overzicht financiële regelingen voor sportverenigingen 15 januari 2021

Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportclubs steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Ontdek hieronder snel voor welke regeling(en) jouw club in aanmerking komt door te klikken op de begroting of de loketten en vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub! Wij actualiseren deze informatie continu, dus kom regelmatig terug om te checken of er nog nieuwe mogelijkheden zijn.


Downloads

Financieel gezond blijven in crisistijd.