De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

Museum Bustour

Museum Bustour

 

Na bijna een half jaar dicht te zijn geweest, mogen de musea sinds zaterdag 5 juni 2021 hun deuren weer openen. Om dit heugelijk feit te vieren organiseert de gemeente samen met de musea in het Hoeksche Waard op zaterdag 19 en zaterdag 26 juni 2021 een museumtour. De gemeente verzorgt in samenwerking met het Streekbusmuseum het vervoer.

Op deze dagen kan jong en oud gratis met een bus van het Streekbusmuseum alle musea in de Hoeksche Waard bezoeken. De deelnemende musea zijn Rien Poortvliet Museum, Landbouwmuseum Tiengemeten, Land van Strijen en Museum Hoeksche Waard. In de musea kan iedereen onder leiding van een gids een rondleiding krijgen.

Voor de bus betaal je helemaal niets! Van de buslijnen kan dus op beide dagen kosteloos van de bus gebruik worden gemaakt. Voor de musea en de veerpont naar Tiengemeten betaal je het normale tarief en het normale entree bedrag. De rondleiding in het museum is gratis.

Op deze pagina vind je alle informatie om jouw Museum Bustour tot een succes te maken. Van opstaptijden/tijdschema’s* tot informatie van de deelnemende musea.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de Streekbussen? Stel deze dan via info@streekbusmuseum.nl of kijk op de Facebookpagina van Streekbusmuseum Hoeksche Waard.

* Tip: Sla de tijdschema’s op, zodat je deze onderweg altijd kan bekijken.

Corona Maatregelen

Het Streekbusmuseum en de deelnemende musea houden zich aan de corona maatregelen. Alle corona regels in de bus zijn na te lezen in de bussen zelf. De regels voor de musea leggen de medewerkers aan u uit in het museum of zijn te vinden op de websites.