De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

COVID-19 Sport

CLUBCONNECT

 

CORONAVIRUS VAN INVLOED OP SPORT

Het zijn uitdagende tijden, ook voor sport-en cultuurverenigingen. Dit vraagt om een creatieve en vindingrijke manier van besturen. Hoe houd je warm contact met je leden? Kun je nog effectief vergaderen? Welke financiële opties heb je? Wij bundelen hier de vraagstukken en mogelijke oplossingen!

 

(16-03-2021) Protocol verantwoord sporten

Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat in ieder geval tot en met 20 april sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden.

Lees meer

 


(16-03-2021) Sporten tijdens de lockdown

Ook volwassenen vanaf 27 jaar kunnen per 16 maart gezamenlijk sporten op sportaccommodaties buiten. Daarnaast zijn zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar toegestaan. Bekijk de spelregels voor de sport die gelden per 16 maart 2021.

 

Lees meer

 


(12-11-2020) Overzicht steun- en herstelpakket

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, waarmee de Rijksoverheid kleine en grote bedrijven en zelfstandig ondernemers helpt. Daarom ondersteunt het kabinet (zelfstandig) ondernemers met tijdelijke financiële regelingen. Bekijk waarvoor u in aanmerking komt.

Lees meer

 


Rijksoverheid

(12-11-2020) Vragen over de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)

Ondernemers kunnen met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) een groot deel van hun loonkosten vergoed krijgen als ze verwachten ten minste 20% omzet te verliezen. Vanaf 1 januari 2021 moet sprake zijn van een omzetverlies van ten minste 30%.

 

Lees meer

 


Rijksoverheid

(12-11-2020) Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers krijgen een subsidie voor hun vaste lasten. De TVL-subsidie is afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies. De TVL-subsidie bestaat uit 2 delen, met ieder hun eigen voorwaarden: TVL tot 1 oktober 2020 en TVL na 1 oktober 2020.

Lees meer

 


HWA

(05-11-2020) Ondersteuningsmaatregelen verenigingen

Zoals u weet hebben we momenteel te maken met verscherping van de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze noodzakelijke maatregelen treffen iedereen. Ook sportverenigingen, zoals die van u, worden hierdoor opnieuw hard getroffen....

 

Klik HIER voor het document.

 


Rijksoverheid

Corona en cultuur, uitgaan en sport

De coronaregels van het kabinet hebben gevolgen voor veel activiteiten. Zingen, dansen, toneelspelen en muziek maken is nu anders. En er zijn aanpassingen bij locaties zoals in de horeca, in het museum, buurthuizen en op de sportschool.

 

Lees meer