De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

Onze campagnes

campagnes

Het hele jaar door zijn er leuke en sportieve en culturele activiteiten voor de kinderen in de Hoeksche Waard. Wij doen er tenslotte alles aan om kinderen in beweging te krijgen. Dat is gezond. Voor het lichaam en voor de geest. De activiteiten zijn zowel binnen als buiten en door de hele Hoeksche Waard. Gratis en bereikbaar voor iedereen.

 

ACTIEF OM DE HOEK

Op verschillende momenten in het jaar zijn er op de openbare sportcourts in de Hoeksche Waard sportclinics. In een sessie van 4 tot 6 workshops op woensdagmiddag maken kinderen kennis met één bepaalde sport. Een trainer van een sportclub leert de kinderen de basisbeginselen van een sport. Dit kan bijvoorbeeld hockey zijn, maar ook basketbal, tennis of judo.

 

 

BILLIE'S ZOMERTOUR

In de zomervakantie zijn er op verschillende plekken in de Hoeksche Waard op de openbare sportveldjes leuke sportclinics te volgen. Billie de Bever, de ambassadeur van Jongeren op gezond gewicht, laat daar altijd even zijn gezicht zien. Verschillende sporten op verschillende plekken, toegankelijk voor iedereen en in samenwerking met regionale sportverenigingen.

- 26 augustus 2020: '.... we hebben een hele leuke les gehad van juffrouw Jonna. Billie de Bever was superlief.' -

 

 

BUITENSPEELDAG

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden (tweede woensdag in juni). Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. De dag is een echte actiedag met spandoeken, folders, ouders en natuurlijk veel spelende kinderen op straat.

 

 

KONINGSSPELEN

Inmiddels een fenomeen in de Hoeksche Waard. Ruim 2.000 basisschoolkinderen zijn tijdens de Koingsspelen op verschillende sportaccomodaties in de Hoeksche Waard aan het sporten. Een geweldig feest voor de kinderen die tijdens de Koningsspelen verschillende sporten en spellen kunnen doen.

 

SPORT CARROUSEL

Als het weer buiten wat minder wordt gaan we de zaal in. In de herfst-, kerst-, voorjaars- en  meivakantie kunnen kinderen in diverse sporthallen in de Hoeksche Waard lekker sporten onder begeleiding van clubtrainers en/of sportdocenten. Ook hier gaat het er weer om dat kinderen laagdrempelig en zonder kosten kennis kunnen maken met verschillende sporten.

 

 

VRIJHEIDSLOOP

Wandelen in heel de Hoeksche Waard om onze vrijheid te vieren. Wandelen met iedereen en voor iedereen. Jong en oud. Ongeacht je afkomst, overtuiging of geaardheid. Met én zonder beperking. Iedereen doet mee. Wandelaars krijgen van omwonende de vrijheidsbloem. Lokale ondernemers zorgen voor gezonde versnaperingen. I have a dream! Op 5 mei wandelt de Hoeksche Waard. Op 5 mei vieren alle kernen dat we vrij zijn. De Hoeksche Waard is inclusief!