De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wat is het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, ook omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is het?

Vergoedingen zijn mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar, die staan ingeschreven in de gemeente Hoeksche Waard, waarvan de ouders/verzorgers niet meer dan 130% van het minimumloon verdienen.

Wat zijn de vergoedingen?

De bijdrage voor cultuuractiviteiten (bijvoorbeeld muziek, dans of toneel) is maximaal €450,- per 12 maanden. Voor sport is dit maximaal €225,- per 12 maanden. Ook voor zwemles is er een vergoeding van €450,- mogelijk voor kinderen van 6 jaar en ouder. Gaat de maximale vergoeding niet volledig op aan lesgeld? Dan is het soms ook mogelijk om materiaal, zoals sportschoenen, vergoed te krijgen!

Hoe gaat het in zijn werk?

Alleen een intermediair kan de aanvraag bij het Jeugdfonds voor je indienen. Verschillende organisaties in de Hoeksche Waard hebben intermediairs, waaronder wij van Hoeksche Waard Actief. Wij bespreken samen met jou welke activiteit het kind graag wil doen en welke vergoeding hiervoor mogelijk is. Deze vergoeding gaat direct naar de sportclub of instelling waar hij of zij lid van wordt.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via aanvragen@hoekschewaardactief.nl of bel naar 085 0707347. 

Wij helpen je graag!