De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

JeugdfondsBen jij al bekend met het Jeugdfonds?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om mee te doen aan sport en cultuuractiviteiten.

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, ook omdat het van belang is voor de persoonlijke ontwikkeling.

De gemeente Hoeksche Waard werkt daarom samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Door deze samenwerking krijgen kinderen uit gezinnen met weinig geld (maximaal 130% van het minimum inkomen) de gelegenheid om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. De gemeente wil hiermee sociale uitsluiting en armoede tegengaan.

Wat zijn de mogelijkheden?

De vergoedingen zijn mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar, die staan ingeschreven in de gemeente Hoeksche Waard, waarvan de ouders/verzorgers niet meer dan 130% van het minimumloon verdienen.

De bijdrage voor cultuuractiviteiten (bijvoorbeeld muziek, dans of toneel) is maximaal €450,- per 12 maanden. Voor sport is dit maximaal €225,- per 12 maanden. Ook voor zwemles is er een vergoeding van €450,- mogelijk voor kinderen van 6 jaar en ouder. Deze vergoedingen gaan dan direct naar de organisatie waar hij of zij lid van wordt.

Gaat de maximale vergoeding niet volledig op aan lesgeld? Dan is het zelfs mogelijk om hier materialen van aan te schaffen of te huren. Denk bijvoorbeeld aan sportschoenen, kleding, of een muziekinstrument.

Hoe werkt het? Het is echt heel makkelijk.

Een aanvraag is heel gemakkelijk te doen via een intermediair van het Jeugdfonds. Verschillende organisaties in de Hoeksche Waard hebben zo’n intermediair, bijvoorbeeld een scholengemeenschap, sociaal wijkteam of kinderopvang.

Heb je nog geen intermediair kunnen te vinden? Neem dan contact op met Hoeksche Waard Actief. Wij staan voor je klaar om je te helpen met het vinden van een passende activiteit én voor het doen van een aanvraag.

Ben jij een leerkracht, jeugdverpleegkundige of vrijwilliger van een vereniging? Merk jij financiële zorgen bij ouders? Help dan mee door hen op de hoogte te brengen van de mogelijkheden van het Jeugdfonds. Je kunt ook de onderstaande verwijskaart invullen om ouders (AVG-veilig) in contact te brengen met ons.

Kom in contact!

Heb je vragen of wil je hulp? Mail dan naar aanvragen@hoekschewaardactief.nl of bel naar 085-0707347.

Downloads

Flyer JEUGDFONDS SPORT&CULTUUR 2021

JEUGDFONDS SPORT&CULTUUR VERWIJSKAART

OUDERKAART 2021