De Hoeksche Waard heeft veel te bieden. Samen, verbinden & doen.

Verenigingsadvies

Advies & ondersteuning op maat voor verenigingen

U bent betrokken bij een vereniging en heeft vragen over onderwerpen als besturen, vrijwilligers, leden(werving) of communicatie. Wij kunnen uw vereniging of vrijwilligersorganisatie helpen bij het sterker maken van uw organisatie.

Ons aanbod is afhankelijk van uw specifieke behoefte. Heeft u advies en/of ondersteuning nodig? Neem hiervoor contact op met:

 

Oud-Beijerland/ Cromstrijen

Bart den Ouden | bart@hoekschewaardacief.nl | 06 - 46 23 06 43

 

Korendijk

Robin Tiberius | Robin@hoekschewaardactief.nl | 06 - 10 34 74 15

 

Binnenmaas/ Strijen

Holland Dijksman | Holland@hoekschewaardactief.nl | 06 - 19 18 34 27

 

De ondernemende vereniging, sterk maatschappelijk betrokken?

Onze werkwijze is gebaseerd op ons eigen trainingsaanbod. Wij weten hoe belangrijk het is om uw bestuur, interne- en externe organisatie op orde te hebben. Wij helpen u graag verder!

Trainingen:

- Besturen met Lef!

Het besturen van een vrijwilligersorganisatie brengt veel uitdagingen met zich mee. Hoe kan ik invloed uitoefenen? Hoe geef ik werkzaamheden uit handen en welke zijn dat? Hoe zet ik mensen in hun kracht? Tijdens de training 'Besturen met Lef' gaan we dieper in op ontwikkeling, beïnvloeding en verbinding. Besturen doe je samen!

- Nieuwe kijk op leden, vrijwilligers, beleid en werving

Leden gedragen zich steeds meer als consument en zijn anders betrokken. Hoe speelt de club in op de ontwikkelingen die leden en vrijwilligers doorlopen? In zes stappen maken we een begin met het denken in taken in plaats van in functie. Bij het voortbestaan van de club is iedereen betrokken! In deze training geven we u concrete handvatten over het werven van leden en vrijwilligers én welke slimme acties uw club hiervoor kan organiseren.

- Communicatie en marketing

Het uitdragen van de verenigingswaarden en zichtbaar zijn binnen de leefomgeving zijn belangrijke onderwerpen. Hoe helpen sociale media ons deze waarde uit te dragen? Hoe kunnen we wervingsacties opzetten? Hoe zetten we de communicatie per doelgroep in? Welke afspraken maken we binnen de vereniging met elkaar? Samen met u gaan we in gesprek over communicatie en marketing en over het maken van sterke verbindingen.