Hét activiteitenplatform voor en door Hoeksche Waarders

Jeugdsport- en cultuurfonds

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.

Waarom is het jeugdfonds sport & cultuur nodig?

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen (bron: SCP armoedesignalement 2014) op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 9 kinderen. Zo’n 150.000 kinderen uit deze groep kunnen nergens aan meedoen. Daardoor krijgen ze niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2017 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur zo’n 70.000 kinderen mee laten doen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt niet actief donaties aan bij particulieren, wel bieden wij de mogelijkheid tot donatie en/of het aanmaken van een particuliere, fondsenwervende actie middels ons Actieplatform.

Gebruik maken van het jeugdfonds sport & cultuur?

Wilt u meer informatie of gebruik maken van het jeugdfonds sport & cultuur? U kunt ons bereiken op 0186 - 68 58 02 of mail naar info@hoekschewaardactief.nl. U kunt ook via WhatsApp met ons contact opnemen 06 51 98 80 22.